Friday, August 20, 2010

9 & 10 Ramadhan

Nape tajuk aku wat 1 ramadhan, 2 ramadhan,.....9 dan 10 ramadhan? nampak sgt le menghitung hari nak balik raya kan... cant wait to see my beloved family.. =)

Suddenly got a news from my boss yesterday, i've to go outstation next week..ala pe tulis english nie..bahase penjajah (bak kata Ayu..kuikui). ala bosssssss...pe brg posa2 ni gi outstation lak..org nk kumpul duit raye ni.. kalo gi keje luar, pas raya baru dpt claim ni.. adeh.. dh la kne kuar dari mesia tercinta lak tu..ngan aku nye takde kad kredit, takde paspot, mcm2 la takde..ahhhh runsing! nak je aku suh org len yg ganti, tapi bos kate "dah ko yg handle kes ni dari awal, baik ko je yg pegi, senang ." Senang bos kate? adeiiii..hati saya dah sampai kat kampung halaman ni bos...takde ati nk keje dh..mood balik kampung dh nie..err padahal baru spuluh hari posa..huhu.. camane la aku leh terlibat ngan hal2 keduniaan ni sampai kne gi luar negara.. aku cuak sebenarnye, tak penah kuar dari mesia.. paling jauh pegi pun sabah je.. tapi aku ada Allah.. berserah aje la moga Dia melindungi aku selalu.. moga Allah permudahkan segala urusan pergi dan balik dan settle keje cepat2..

semalam igt balik nak masak pari yg aku beli kat pasar ari tu..macam nk buruk dh je.. pari lama kut.. tapi ain dh amik alih pemerintahan di dapur, so aku hold dulu la pari tu..harap2 masih elok untuk masak petang ni.. so semalam ain wat ayam goreng kunyit ngan cencaru sumbat.. lazat.. tapi aku ilang slera.. gara2 bos menyampaikan berita buruk di atas..huhu

Balik semalam nampak kad kuning bertampal kat dinding, menandakan pembanci dah datang nak banci umah sewa aku tu, tapi tiada org di rumah...melepas la aku nak rasa dibanci..10 tahun sekali je tau banci ni.. nape la org tu tak datang pas waktu bekerja.. tak patut.. ini akan menjejaskan pembangunan negara sbb statistic tak tepat..ececece.. tapi aku memang nak sangat kne banci... pembanci ni ngelat betul la.. aku dah siap beli air kotak nak kasi dia taw..huhu

Semalam tido kul 4 pagi siapkan report.. tapi pagi ni tak ngantuk pulak..siap bgn lebih awal dari biasa.. adeii.. tapi mata aku skang ni kelabu2.. takleh fokus.. aih..hari jumaat memang memalaskan aku.. tadi opismate ajak gi PICC, ada warehouse sale.. tapi pitis pun tak dop nih, pegi window shoping je..tak mau aku. bek aku duk opis update blog..semalam tak sempat update sbb wat report tu la..

Malam ni nak berehat..lupakan hal2 dunia...hal dunia sambung hari sabtu nti...huhu..daa =)


'missed u'
tak sangka sebaris ayat tu leh buat dia teruja
kuikui..saje test..kahkahkah
tapi mmg betul pun rindu..hehu

6 comments:

  1. banyak aktiviti tu, memang patut rehat sket hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  3. salam, klu ikan pari tu bakar je n makan sama air asam sedap tu..

    ReplyDelete
  4. etomyam> byk berehat dah nie..uhue
    bujang susah> tima kaseh saling mengingatkan =)
    abhamz>ari tu dah wat pari bakar, abih berasap satu umah hehe

    ReplyDelete
  5. sapa hari tu nak kawin?

    ReplyDelete